Overgewicht bij Honden

Het is een bekend gezegde dat huisdieren vaak op hun eigenaren lijken, en helaas is dit ook van toepassing op de groeiende obesitasepidemie. Overgewicht is niet langer een probleem dat alleen mensen treft; onze harige metgezellen worden ook steeds vaker getroffen. Het kan verleidelijk zijn om onze honden te verwennen met extra lekkernijen, maar dit kan ernstige gevolgen hebben voor hun gezondheid en levensverwachting. Laten we duiken in de wereld van overgewicht bij honden, de oorzaken, gevolgen en belangrijker nog, hoe we dit probleem kunnen aanpakken.

Redenen voor Overgewicht bij Honden

Overgewicht bij honden is een groeiend probleem, en er zijn verschillende redenen waarom het zich voordoet. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. Te veel voedsel, te weinig beweging: Net als bij mensen is een van de meest voorkomende oorzaken van overgewicht bij honden te veel eten en te weinig bewegen. Als eigenaren hebben we de neiging om onze honden te veel te voeren en ze niet genoeg lichaamsbeweging te geven.
 2. Verkeerde voeding: Het voeren van calorierijk voedsel dat niet is afgestemd op de behoeften van de hond kan leiden tot gewichtstoename. Het geven van tafelrestjes of voedsel met een hoog vet- en suikergehalte draagt bij aan het probleem.
 3. Genetische aanleg: Hoewel het gedrag van de eigenaar een grote rol speelt, kunnen sommige hondenrassen een genetische aanleg hebben voor overgewicht. Een van de meest opvallende voorbeelden is de Labrador Retriever. Labradors hebben vaak aanleg voor overgewicht.

Nadelen van Overgewicht

Overgewicht bij honden brengt verschillende nadelen met zich mee, net als bij mensen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende nadelen:

 1. Verhoogd risico op gezondheidsproblemen: Overgewicht verhoogt het risico op gezondheidsproblemen zoals gewrichtsproblemen, diabetes, hartaandoeningen en zelfs kanker. Net als bij mensen kan overgewicht de levensverwachting van een hond verkorten.
 2. Verminderde levenskwaliteit: Honden met overgewicht hebben vaak een verminderde levenskwaliteit. Ze kunnen moeite hebben met bewegen, wat leidt tot een afname van hun levensvreugde.
 3. Verhoogde medische kosten: De kosten voor dierenartsbezoeken, medicijnen en behandelingen vanwege overgewicht kunnen aanzienlijk zijn. Het voorkomen van overgewicht kan helpen deze kosten te verminderen.

Wat te Doen bij Overgewicht

Het goede nieuws is dat overgewicht bij honden kan worden aangepakt. Hier zijn enkele stappen die eigenaren kunnen nemen om hun hond te helpen een gezond gewicht te behouden:

 1. Portiecontrole: Meet de hoeveelheid voedsel die je je hond geeft af volgens de aanbevelingen van de dierenarts. Voer je hond niet meer dan nodig is. Overweeg om maaltijden in te plannen in plaats van voedsel de hele dag door beschikbaar te maken.
 2. Regelmatige lichaamsbeweging: Zorg ervoor dat je hond voldoende lichaamsbeweging krijgt. Maak dagelijkse wandelingen en speel actieve spelletjes zoals apporteren. Het type en de duur van de lichaamsbeweging kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd, het ras en de gezondheidstoestand van de hond.
 3. Gezonde voeding: Kies voor hoogwaardig hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor gewichtsbeheersing. Een uitstekende keuze is het voer North Country van Natura Wild. Dit voer is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en biedt een uitgebalanceerde voeding die is afgestemd op de behoeften van honden met overgewicht. De voeding bevat minder calorieën en vet, wat kan helpen bij het afvallen. Bovendien zijn er geen kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen toegevoegd, waardoor het een gezonde keuze is voor je trouwe metgezel.

Hoe Helpt het Voer North Country van Natura Wild bij Overgewicht

North Country van Natura Wild is speciaal samengesteld om honden te helpen een gezond gewicht te behouden. Enkele manieren waarop dit voer kan helpen bij overgewicht zijn:

 1. Minder calorieën: North Country bevat minder calorieën dan standaard hondenvoer, waardoor het ideaal is voor honden die willen afvallen.
 2. Hoogwaardige ingrediënten: Het voer is gemaakt met natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit, waaronder vers vlees van wild, groenten en fruit. Het biedt alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft voor een gezond dieet.
 3. Vezelrijk: Het voer bevat vezels die helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel geven, waardoor je hond minder behoefte heeft aan extra snacks.

Het voer North Country van Natura Wild is een uitstekende keuze voor honden die kampen met overgewicht. Door over te stappen op dit voer en de voorgaande tips te volgen, kun je je harige vriend helpen een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Overgewicht is een probleem dat elk hondenras kan treffen, maar met de juiste zorg en voeding kunnen we het risico verminderen en onze trouwe metgezellen een langer, gezonder en leuker leven geven. Uiteraard kan je altijd contact met ons opnemen voor advies op maat voor jouw viervoeter.

Aanbevolen Product: